<!** Image 3 align=none alt="Image 216828" >
Upał nie odstraszył fanów „Gotowania z mistrzem”. Grillowaliśmy z fantazją, a odważni smakowali „wściekłego psa”.
Po raz kolejny plaża grillowa w Myślęcinku wypełniła się aromatem pysznych dań przygotowywanych na rozgrzanym ruszcie.
Uczestnicy naszej akcji nie przestają zaskakiwać swoim kulinarnym talentem. Jury miało okazję posmakować, m.in. łódeczek z bakłażana i cukinii, wypełnionych grillowanych kurczakiem marynowanym w miodzie. Hitem sobotniego gotowania okazała się przyprawa zwana „wściekły pies”, zaliczana do najostrzejszych na świecie.
<!** reklama>
Mała kropelka potrafiła doprowadzić do łez największych twardzieli i twardzielki, bo i panie ustawiały się w kolejce do smakowania.
Dużo mniej ostre, ale za to pyszne w smaku zupy serwowano z kociołków węgierskich. Grzegorz Parczewski, mistrz świata BBQ, który sprawuje pieczę nad naszą akcją, sobotnią pomidorówkę określił mianem genialnej. Obszerniejszą relację oraz przepisy na desery z grilla znajdą Państwo w środowym „Expressie”.
Zobacz galerię:
Prawdziwych miłośników gotowania nie zniechęci nawet upał [ZDJĘCIA]Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Żegnał Romusia, współtworzył "Plebanię". Zmarł ksiądz Bartmiński. Długo cierpiał
- Rutkowski zabrała dzieci i wyleciała z Polski. Tak wygląda krótko przed drugim ślubem
- Rosiewicz trafił do szpitala. Przeszedł wielogodzinną operację [TYLKO U NAS]
- Ida Nowakowska wyjedzie z Polski?! Wieści o jej mężu nie napawają optymizmem