Niektóre warzywa najlepiej przechowywać w lodówce, a inne na blacie kuchennym. Wśród warzyw, które zaleca się trzymać w lodówce są te o dużej zawartości wody - pod wpływem ciepła woda bowiem wyparowuje, a warzywa kurczą się, stają się miękkie i niesmaczne. Natomiast na blacie kuchennym zaleca się przechowywać warzywa, którym niskie temperatury mogą zaszkodzić, wpłynąć na ich teksturę, smak i aromat. Niezależnie od tego, czy warzywa trzymane są w temperaturze pokojowej, czy w lodówce, istnieją skuteczne sposoby, aby przedłużyć ich trwałość do tygodnia, albo nawet dłużej.
Oto najlepsze sposoby na przedłużenie trwałości warzyw
Co zrobić, aby rzodkiewka i ogórek pozostały soczyste i chrupie na wiele dni? Jak zapobiegnąć psuciu sałaty i pomidorów? Dzięki tym sposobom przedłużysz trwałość zarówno warzyw przechowywanych na blacie, jak i w lodówce. Prezentujemy najlepsze sposoby na przedłużenie trwałości warzyw. Szczegóły w galerii:
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zanim stała się gwiazdą, Pakosińska wyglądała jak inna osoba! Poznalibyście ją?
- Absolutne szaleństwo na nowej okładce Maryli Rodowicz. Wygładzili nawet haluksy!
- Tak Kozidrak spełnia się jako babcia. Paparazzi przyłapali ją na luzie i bez doczepów
- Sykut straci posadę w "Tańcu z Gwiazdami"? Oto, co mówi o planach na przyszłość